חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סופגניות אפויות עם קרם תפוז

כמות לכ-20 סופגניות.

לבצק:

4 ביצים

2 כפיות שמרים (לא אינסטנט, אלא שימרית) – 12.5 גרם

⅓ כוס סוכר – 50 גרם

5 כוסות קמח – 500 גרם

300 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות

4 קוביות קרח

כפית מחוקה מלח – 7 גרם

למילוי:

2 כוסות סוכר

¾ כוס קורנפלור

5 כוסות מיץ תפוז טבעי - ליטר

1 כפית גרידת תפוז

7 חלמונים

100 גרם חמאה רכה

מתכון מאת:

בצק:

לערבב קמח, שמרים, סוכר וביצים במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף את קוביות החמאה והמלח ולערבב רצוף במשך 3-4 דקות נוספות. מתקבל בצק מעט דביק, ורק אז מוסיפים את הקרח ומערבלים עד שכל הקרח נמס לקבלת בצק אחיד. לשמור את הבצק במקרר במשך 3-4 שעות מכוסה בנייר פרגמנט.

אחרי מנוחה (הבצק עדיין מעט דביק) לחלק את הבצק לכ-20 כדורים שווים (כ- 90 גרם כל כדור) ולהכניס כל כדור לרינג של פונדנט משומן בחמאה, להתפחה נוספת של עוד כחצי שעה. אם אין רינגים אפשר להשתמש בכוסיות אלומיניום חד פעמיות קטנות לאפיה. לאפות ב-180 מעלות במשך 20 דקות עד שהסופגניות מזהיבות.

מילוי:

לערבב את כל הרכיבים ללא החמאה בקערת נירוסטה על בן מארי (Bain-marie, הקערה מונחת על סיר ובו מים רותחים) עד להסמכתם בתערובת אחידה. להוריד את הקערה מבן מארי ולהוסיף בהדרגה חמאה רכה ולערבב עד קבלת תערובת אחידה. לשמור במקרר.

למלא מלמטה את הסופגניות בעזרת שקית זילוף עם פיית נירוסטה מתאימה. להגשה, לעטר מלמעלה את הסופגניות באבקת סוכר או קליפות תפוז מסוכרות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017