חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

כנאפה עם קלמנטינות ופיסטוקים

לסירופ סוכר:

250 גר' סוכר

250 מל' מים

מקל קינמון

2 תרמילי הל שבורים

2 מסמרי ציפורן

לכנאפה:

200 גר' שערות קדאיף

100 גר' חמאה מומסת

2 כדורי מוצרלה (כ- 100 גר')

להגשה:

50 גר' פיסטוק מקולף וקלוי

פילטים מ- 4 קלמנטינות (מזן מיכל)

מתכון מאת:
מתוך: קינוחים

הסירופ:

מבשלים מים וסוכר על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס. מוסיפים תבלינים ומבשלים כ- 15 דקות על אש נמוכה.

הכנאפה:

מפרידים את שערות הקדאיף בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת. ומשפשפים בידיים עד שכל הקדאיף מצופה בחמאה. משמנים תבנית אפיה בחמאה, מסדרים עיגול צפוף של מחצית כמות הקדאיף, מפוררים מוצרלה מעל השערות בשכבה אחידה ומסדרים את יתרת הקדאיף מעל. מכסים בנייר כסף בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, כ- 20 דקות. מסירים את הכיסוי ונותנים לחלק העליון להשחים 2-3 דקות. 

מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים סירופ בנדיבות ומפזרים קלמנטינות ופיסטוקים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017