חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחמניות ארטישוקים

חומרים לבצק:

600- 700 גר' קמח חיטה בהיר

300-400 ג' קמח מלא

550-600 מל' מים קרים

25 גר' שמרים

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות

2-3 חלמונים

2 כפות דבש

קורט זעפרן פתוח

כף מלח גדושה

חומרים למילוי:

10 ארטישוקים

6 שיני שום

1 כוס גבינת קצ'קבל כבשים מגורדת

פלפל לבן

1 גבעול טימין

1 ליטר שמן זית

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לשים את כל החומרים חוץ מהמלח והחמאה מס' דקות, מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות הלישה. מוסיפים את החמאה בכמה פעמים. להניח לבצק לתפוח בקערה משומנת מכוסה במגבת כשעה.

בינתיים מנקים את הארטישוקים ללבבות. משרים במי לימון. מבשלים את לבבות הארטישוק בשמן זית על אש נמוכה (בתוך סיר רחב) עם ענף טימין ומס' שיני שום. אחרי כ½ שעת בישול לערך, בודקים שהארטישוקים מוכנים ומסננים מהשמן (שומרים את השמן כי הוא מבושם בריח הארטישוקים ומשתמשים בו למתכון אחר). מועכים את הארטישוקים המבושלים ומוסיפים את גבינת הקצ'קבל. מתבלים במלח ים גס ופלפל לבן לפי הטעם.

קורצים 30 כדורים מהבצק שהכנתם ושהיה בהתפחה עד עכשיו. נותנים להם לנוח מכוסים במגבת כ15 דק'. פותחים כל כדור לעלה מרודד ומניחים במרכז כל אחד ככף מתערובת הארטישוקים. סוגרים לצורת פרח ומהדקים היטב. מורחים בשמן הארטישוקים שנותר וממשיכים בהתפחה עוד כשעה לערך. אופים כ-15-20 דק' בתנור מחומם מראש לטמפ' של 120 מעלות.

נ.ב אפשר למרוח את שמן הארטישוקים רק ממש לפני ההכנסה לתנור.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.