חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחמניות ארטישוקים

חומרים לבצק:

600- 700 גר' קמח חיטה בהיר

300-400 ג' קמח מלא

550-600 מל' מים קרים

25 גר' שמרים

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות

2-3 חלמונים

2 כפות דבש

קורט זעפרן פתוח

כף מלח גדושה

חומרים למילוי:

10 ארטישוקים

6 שיני שום

1 כוס גבינת קצ'קבל כבשים מגורדת

פלפל לבן

1 גבעול טימין

1 ליטר שמן זית

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לשים את כל החומרים חוץ מהמלח והחמאה מס' דקות, מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות הלישה. מוסיפים את החמאה בכמה פעמים. להניח לבצק לתפוח בקערה משומנת מכוסה במגבת כשעה.

בינתיים מנקים את הארטישוקים ללבבות. משרים במי לימון. מבשלים את לבבות הארטישוק בשמן זית על אש נמוכה (בתוך סיר רחב) עם ענף טימין ומס' שיני שום. אחרי כ½ שעת בישול לערך, בודקים שהארטישוקים מוכנים ומסננים מהשמן (שומרים את השמן כי הוא מבושם בריח הארטישוקים ומשתמשים בו למתכון אחר). מועכים את הארטישוקים המבושלים ומוסיפים את גבינת הקצ'קבל. מתבלים במלח ים גס ופלפל לבן לפי הטעם.

קורצים 30 כדורים מהבצק שהכנתם ושהיה בהתפחה עד עכשיו. נותנים להם לנוח מכוסים במגבת כ15 דק'. פותחים כל כדור לעלה מרודד ומניחים במרכז כל אחד ככף מתערובת הארטישוקים. סוגרים לצורת פרח ומהדקים היטב. מורחים בשמן הארטישוקים שנותר וממשיכים בהתפחה עוד כשעה לערך. אופים כ-15-20 דק' בתנור מחומם מראש לטמפ' של 120 מעלות.

נ.ב אפשר למרוח את שמן הארטישוקים רק ממש לפני ההכנסה לתנור.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017