חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אוזני המן מבצק שוקולד במילוי שוקולד

לבצק:

250 גרם קמח

2.5 גרם אבקת אפייה

90 גרם סוכר

180 גרם חמאה

20 גרם חלב (¼ כוס)

30 גרם קקאו (½ כוס)

למילוי:

140 גרם שוקולד בלגי 53% מוצקי שוקולד

160 גרם חמאה

3 חלמונים

3 חלבונים

120 גרם סוכר

25 גרם קקאו

מתכון מאת:

הכנת המילוי:

ממיסים את שוקולד והחמאה בסיר קטן על גבי אדים. ממיסים את החלמונים עם 60 גרם סוכר בסיר אחר ומערבבים עד שהתערובת מומסת היטב ונהיית חמימה. שופכים את תערובת הביצים והסוכר לתערובת השוקולד ומסירים מהאש. במיקסר מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר במשך 2 דקות. שופכים את התערובת הקודמת לתוך תערובת הביצים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגתיות את הקקאו וממשיכים לערבל עד שהתערובת נהיית אחידה. עוצרים את המיקסר ומערבבים מעט באופן ידני, מכניסים למקרר למשך שעה לפחות.

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו לישה מערבבים במשך דקה את הסוכר והחמאה, מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובסוף את הקקאו. ממשיכים לערבב כ- 3 דקות נוספות, עד שהבצק מקבל גוון שוקולד. מוציאים מהמיקסר וממשיכים ללוש מעט ביד. עוטפים בנייר פרגמנט ומכניסים למקרר למשך כשעתיים. לאחר שעתיים מרדדים את הבצק לעובי של כ- 3 מ"מ קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול ויוצרים אוזן המן. מכניסים את האוזני המן למקרר ל-30 דקות.

אופים במשך 20-25 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017