חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת שוקולד שזיף

חומרים להכנה בתבנית קוטר 20 ס"מ גובה 10 ס"מ

 

400 גר' שוקולד מריר

½ כוס מים

400 גר' חמאה

¼ 1 כוסות סוכר

6 ביצים מופרדות

200 גר' שזיף מיובש קצוץ

1 כוס קמח

מתכון מאת:

להשרות את השזיפים במים וברנדי למשך שעתיים. להמס על בן מרי (סיר כפול) שוקולד וחמאה. להמס ½ מכמות הסוכר עם החלמונים על בן מרי למשך 10 דקות על אש בינונית ולעבד (כדי לא לקבל חביתה). להקציף חלבונים עם יתר הסוכר לקצף קשה, להוסיף את הקמח ולהוסיף את השזיף המושרה בברנדי. לערבב את השוקולד והחמאה המומסים יחד עם החלמונים ולהוסיף הכל לתערובת הקצף. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 60 דקות.

העוגה היא עוגה שאינה אפויה עד ייבוש, היא נשארת רטובה, כאשר נועצים קיסם הוא נותר רטוב ולא יבש כמו בטורט. לאחר האפייה והקירור לפזר אבקת סוכר. כשהעוגה במקרר היא נשמרת חודש שלם. מחוץ למקרר נשמרת 10 ימים.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.