חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת שוקולד שזיף

חומרים להכנה בתבנית קוטר 20 ס"מ גובה 10 ס"מ

 

400 גר' שוקולד מריר

½ כוס מים

400 גר' חמאה

¼ 1 כוסות סוכר

6 ביצים מופרדות

200 גר' שזיף מיובש קצוץ

1 כוס קמח

מתכון מאת:

להשרות את השזיפים במים וברנדי למשך שעתיים. להמס על בן מרי (סיר כפול) שוקולד וחמאה. להמס ½ מכמות הסוכר עם החלמונים על בן מרי למשך 10 דקות על אש בינונית ולעבד (כדי לא לקבל חביתה). להקציף חלבונים עם יתר הסוכר לקצף קשה, להוסיף את הקמח ולהוסיף את השזיף המושרה בברנדי. לערבב את השוקולד והחמאה המומסים יחד עם החלמונים ולהוסיף הכל לתערובת הקצף. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 60 דקות.

העוגה היא עוגה שאינה אפויה עד ייבוש, היא נשארת רטובה, כאשר נועצים קיסם הוא נותר רטוב ולא יבש כמו בטורט. לאחר האפייה והקירור לפזר אבקת סוכר. כשהעוגה במקרר היא נשמרת חודש שלם. מחוץ למקרר נשמרת 10 ימים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017