קרפצ
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קרפצ'ו עגל עם עדשים כתומות

3 חלוקי נחל בגודל אגרוף בערך

½ ק"ג שייטל עגל נקי

אגודת גבעולי טימין או זעתר פרסי (יש בשוק עכשיו, חורף זו עונתו הטובה)

שמן זית סורי

1 כוס עדשים כתומות

לימון סחוט טרי

חופן נבטי צנונית

מספר עלי בזיליקום טריים

מלח ים גס

פלפל לבן גרוס טרי

מתכון מאת:

מחממים את חלוקי הנחל על גחלים זמן ארוך עד שמתלהטים כהוגן. משרים את העדשים כחצי שעה במים פושרים, מסננים.

פורסים את השייטל לפרוסות דקיקות בעזרת סכין גדולה ומחודדת. מטגנים את העדשים בשמן זית עד שהם נהיים קריספיים טיפ טיפונת, מערבבים עם מיץ הלימון, המלח והפלפל הלבן הגרוס טרי, לפי הטעם. מניחים את פרוסות השייטל על צלחת הגשה.

בכלי חרס מניחים את חלוקי הנחל הלוהטים ומעליהם את אגודת גבעולי הטימין והזעתר הפרסי. מניחים מעל את פרוסות השייטל,מטפטפים מעט שמן זית ומטבלים במלח ופלפל. הופכים את הפרוסות, נותנים להם עוד חצי דקה לערך, או לפי טעמכם ואוכלים עם העדשים אחרי שמערבבים עם עלי הבזיליקום ונבטי הצנונית. הכי כיף לתת לאורחים לצלות את השייטל לפי העדפתם ובמקרה זה, מניחים את חלוקי הנחל הלוהטים במרכז השולחן.

תגובות גולשים

1.

"איזה רעיון מופלא להגשה (חלוקי נחל לוהטים). בוצע ניסיון למתכון כשאירחנו חברים בשישי. יפה וטעים."

— אבי, תל אביב | 26.01.12 15:24
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017