חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קלאמרי עם במיה

המתכון דורש עבודה על שני מחבתות ברזל במקביל.

½ ק"ג קלמרי וראשי קלמרי

½ ק"ג במיה קטנה, טריה

שמן זית לצ'ינו

זרעוני כמון כתושים במכתש ועלי

פלפל ירוק חריף

מלח ים גס

6-7שיני שום

ליים

עראק

יוגורט חמצמץ אחוז שומן גבוה (5-7%)

מתכון מאת:

מחממים מחבת ברזל עבה על להבה גבוהה. מורידים את הקצה החד של הבמיה, נזהרים שלא לפצוע את גוף הבמיה ומפזרים בתוך מחבת ברזל לוהט, מנערים כשתי דקות ללא שמן או מים.

מחממים מחבת נוספת, מוסיפים שמן זית ואת הבמיה ומערבבים.

במחבת הראשון מחממים שמן זית וזורקים פנימה את הקלאמרי (גוף הקלאמרי להבדיל מראש הקלאמרי) לאחר שחתכנו אותו לרצועות דקות לאורכם, כמו ספגטי. רצוי להשתמש בקלמרי קטן בעל טעם עז יותר מהגדול..

במחבת הבמיה ממשיכים לערבב ומוסיפים את ראשי הקלמרי. מוסיפים שמן זית, זרעוני כמון כתושים ופלפל ירוק קצוץ. מקפיצים על להבה חזקה כשתי דקות.

חוזרים למחבת הראשון מחבת הקלמרי ומוסיפים 6-7 שיני שום כתושים ואחר כך סוחטים מעליו ליים. מוסיפים גם ליים למחבת הבמיה ואחר כך שופכים בנדיבות עראק למחבת הבמיה תוך כדי ערבוב. 

שופכים את כל מחבת הקלמרי למחבת הבמיה, מערבבים מוסיפים עוד ליים לפי הטעם ועוד פלפל חריף, אם צריך מתבלים במלח גס.

יוצקים מעל יוגורט חמצמץ מערבבים ומגישים מיד עם לחם טרי.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017