חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קלאמרי צרוב עדשים כתומות וערמונים

 ½ ק"ג קלמרי חתוכים לרצועות לאורך

200 גר' עדשים כתומות

150 גר' ערמונים או 100 גר' ערמונים קלופים

½ כוס יין לבן

½ כוס שמן זית

1 לימון

1 כוס עלי נענע קצוצים

5 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף

מלח ופלפל לבן טחון טרי

2 ענפי תימין

מתכון מאת:

מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים ארטישוק לקוביות, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ותימין. צולים כ-25 דקות עד לריכוך חלקי.

 מרתיחים מי מלח בסיר, מבשלים את העדשים כ-5 דקות ומסננים.

 בעזרת סכין קטנה מסמנים צלב על כל ערמון וצולים בתנור כ-20 דקות. מקלפים את הערמונים ופורסים לפרוסות עבות.

 מחממים מחבת עם תחתית כבדה, מוסיפים שמן זית וכשהשמן לוהט, מוסיפים קלמרי, מקפיצים דקה, מתבלים במלח, פלפל לבן ולימון. 

מוסיפים עדשים, ערמונים וארטישוק צלוי ומקפיצים דקה נוספת.

מוסיפים יין לבן, מבשלים כ-דקה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול.

 מעבירים לקערת הגשה ומפזרים עלי נענע.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017