חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קלאמרי ותירס

להצלחת המתכון חשוב להשתמש במחבת ברזל רצינית..ולהלהיט אותה מספיק זמן מראש.

מנה ראשונה ל4 סועדים.

1 ק"ג תירס טרי

600 גר' קלאמרי טרי נקי (מהים התיכון)

2 כפות שמן זית

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

חצי כוס מסקרפונה (או שמנת מתוקה)

2 כפות טאקילה איכותית (או קאשסה/ רום איכותי)

מלח ים גס

פלפל שחור טחון טרי

מתכון מאת:

בעזרת סכין חדה חותכים את גרעיני התירס, מקפידים להוריד רק גרעינים בלי החלק הקשה. מחממים מחבת ברזל על להבה גבוה 10 דקות (לפחות). אם המחבת אינה גדולה מספיק להכיל את הקלאמרי בפעם אחת מבצעים במס' פעמים. חשוב מאוד שהקלאמרי יפגשו ברזל לוהט שיגרום להם לשמור על העסיסיות. מוסיפים שמן ומחכים דקה שיעלה עשן. מוסיפים קלאמרי ומקפיצים דקה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים גרעיני תירס ומסקרפונה ומטלטלים את המחבת עד שהמסקרפונה נמסה ויוצרת רוטב סמיך. מוסיפים טאקילה, מלהיטים ומחכים שהאלכוהול יתנדף ורק המתיקות של הטקילה תישאר מורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים בצל ירוק ומגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.