חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קלאמרי ותירס

להצלחת המתכון חשוב להשתמש במחבת ברזל רצינית..ולהלהיט אותה מספיק זמן מראש.

מנה ראשונה ל4 סועדים.

1 ק"ג תירס טרי

600 גר' קלאמרי טרי נקי (מהים התיכון)

2 כפות שמן זית

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

חצי כוס מסקרפונה (או שמנת מתוקה)

2 כפות טאקילה איכותית (או קאשסה/ רום איכותי)

מלח ים גס

פלפל שחור טחון טרי

מתכון מאת:

בעזרת סכין חדה חותכים את גרעיני התירס, מקפידים להוריד רק גרעינים בלי החלק הקשה. מחממים מחבת ברזל על להבה גבוה 10 דקות (לפחות). אם המחבת אינה גדולה מספיק להכיל את הקלאמרי בפעם אחת מבצעים במס' פעמים. חשוב מאוד שהקלאמרי יפגשו ברזל לוהט שיגרום להם לשמור על העסיסיות. מוסיפים שמן ומחכים דקה שיעלה עשן. מוסיפים קלאמרי ומקפיצים דקה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים גרעיני תירס ומסקרפונה ומטלטלים את המחבת עד שהמסקרפונה נמסה ויוצרת רוטב סמיך. מוסיפים טאקילה, מלהיטים ומחכים שהאלכוהול יתנדף ורק המתיקות של הטקילה תישאר מורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים בצל ירוק ומגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017