חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קלאמרי ובמיה

להצלחת המתכון חשוב להשתמש במחבת ברזל רצינית..ולהלהיט אותה מספיק זמן מראש.

מנה ראשונה ל-4 סועדים.

½  ק"ג במיה טריה ונקיה

600 גר' קלאמרי טרי נקי (מהים התיכון)

4 כפות שמן זית

½ כוס ציר עוף (או מים)

כוס עלי כוסברה מופרדים מגבעולים

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

5 שיני שום פרוסות

½ כוס מיץ לימון

מלח ים גס

פלפל שחור טחון טרי

מתכון מאת:

מחממים מחבת ברזל על להבה גבוה 10 דקות (לפחות). מוסיפים 2 כפות שמו זית ומחכים שיעשן. מוסיפים את הבמיה ומקפיצים למשך שתי דקות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שום וצ'ילי ומקפיצים דקה נוספת עד שהשום מעלה ריח. מוסיפים 2 כפות לימון ומטלטלים את המחבת. מוסיפים ציר עוף ומחכים עד שיצטמצם. הבמיה אמורה לשמור על צורתה ורק להתרכך מעט.

מחממים מחבת ברזל נוספת על להבה גבוה 10 דקות (לפחות). אם המחבת אינה גדולה מספיק להכיל את הקלאמרי בפעם אחת מבצעים במס' פעמים. חשוב מאוד שהקלאמרי יפגשו ברזל לוהט שיגרום להם לשמור על העסיסיות. מוסיפים שמן ומחכים דקה שיעלה עשן. מוסיפים קלאמרי ומקפצים דקה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מעט לימון מורידים מהאש. טועמים מתקנים תיבול. מעבירים את הקלאמרי והבמיה לקערת ערבוב מוסיפים כוסברה. טועמים ומתקנים. מעבירים לקערת הגשה ומזלפים שמן זית.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.