חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קלאמרי ובמיה

להצלחת המתכון חשוב להשתמש במחבת ברזל רצינית..ולהלהיט אותה מספיק זמן מראש.

מנה ראשונה ל-4 סועדים.

½  ק"ג במיה טריה ונקיה

600 גר' קלאמרי טרי נקי (מהים התיכון)

4 כפות שמן זית

½ כוס ציר עוף (או מים)

כוס עלי כוסברה מופרדים מגבעולים

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

5 שיני שום פרוסות

½ כוס מיץ לימון

מלח ים גס

פלפל שחור טחון טרי

מתכון מאת:

מחממים מחבת ברזל על להבה גבוה 10 דקות (לפחות). מוסיפים 2 כפות שמו זית ומחכים שיעשן. מוסיפים את הבמיה ומקפיצים למשך שתי דקות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שום וצ'ילי ומקפיצים דקה נוספת עד שהשום מעלה ריח. מוסיפים 2 כפות לימון ומטלטלים את המחבת. מוסיפים ציר עוף ומחכים עד שיצטמצם. הבמיה אמורה לשמור על צורתה ורק להתרכך מעט.

מחממים מחבת ברזל נוספת על להבה גבוה 10 דקות (לפחות). אם המחבת אינה גדולה מספיק להכיל את הקלאמרי בפעם אחת מבצעים במס' פעמים. חשוב מאוד שהקלאמרי יפגשו ברזל לוהט שיגרום להם לשמור על העסיסיות. מוסיפים שמן ומחכים דקה שיעלה עשן. מוסיפים קלאמרי ומקפצים דקה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מעט לימון מורידים מהאש. טועמים מתקנים תיבול. מעבירים את הקלאמרי והבמיה לקערת ערבוב מוסיפים כוסברה. טועמים ומתקנים. מעבירים לקערת הגשה ומזלפים שמן זית.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017