חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קבב דגים בג'ינג'ר כבוש על מצע עלים ירוקים

4-6 מנות.

 לקבב:

1 ק"ג פילה דג ים נקי (בורי, לוקוס או איטיאס) קצוץ דק

½ כוס עירית, קצוצה דק

2 כפות ג'ינג'ר כבוש, קצוץ דק

3-2 כפות שמן זית

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (ללא גרעינים) לפי הטעם

מלח ים גס

לסלט:

200 גרם עלי בייבי בקצ'וי

100 גר' עלי בייבי סלק

1 כוס (200 גרם) יוגורט סמיך

1 כפית קליפת לימון מגוררת

2 כפות עלי נענע קצוצים דק

מלח ים גס

מיץ מ-1 לימון

פלפל חריף אדום או ירוק קצוץ דק, להוסיף לפי מידת החריפות הרצויה, מומלץ להוציא את הגרעינים

מתכון מאת:
מתוך: דגים

מערבבים בקערה את כל חומרי הקבב עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה. מוציאים את תערובת הקבבים ויוצרים קציצות פחוסות לפי גודל הקציצות שאתם אוהבים, מומלץ בגודל של קבב, מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

בינתיים מערבבים את היוגורט עם קליפת הלימון והנענע. מוסיפים מלח לפי הטעם. שוטפים ומייבשים היטב את כל עלי הבייבי. מניחים בקערה ומטפטפים מעל את מיץ הלימון ומוסיפים הפלפל החריף.

מוציאים את הקבבים מהמקרר. צורבים בגריל החם (מנגל) או מחבת ברזל או על פלאנצ'ה לוהטת כדקה וחצי לפי טעמכם, מעט נא מבפנים או עשוי היטב.

מניחים את הקבבים המוכנים על מצע העלים הירוקים. מזלפים מעל ומסביב מעט מהיוגורט המתובל. מגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017