חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פילה בס עם קינואה שחורה ארטישוק שקדים וזעפרן

כמות ל-4 סועדים.

לפילה הדג:

4 נתחים של פילה בס במשקל 150 גרם כל אחד

½ כוס שמן זית

10 ענפים של טימין מופרדים לעלים

5 לימונים חתוכים לפרוסות

מלח ים גס ופלפל שחור טחון טרי

לתבשיל הקינואה:

2 כוסות קינואה שחורה

4 לבבות ארטישוק פרוסים דק

½ כוס שקדים קלוים קצוצים גס

3 כפות שמן זית

20 שערות זעפרן

מלח ים גס ופלפל שחור טחון טרי

מתכון מאת:
מתוך: דגים

מחממים תנור ל- 250 מעלות. מניחים את הדגים (כשצד העור כלפי מעלה) על פרוסות הלימון כשהם מתובלים בשמן זית, טימין, מלח ופלפל. צולים כ- 12 דקות. משרים את הקינואה כ- 20 דקות במים רותחים ומסננים. משרים שעה את שערות הזעפרן במים קרים. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הארטישוקים 7-8 דקות. מוסיפים את הקינואה המושרית, השקדים, הזעפרן (עם המים). מתבלים בפלפל ומלח ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים לצד פילה הדג.

* ניתן להחליף את הקינואה השחורה בקינואה לבנה או אדומה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017