חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פילה בס ותירס

מנה עיקרית ל-4 סועדים.

 

1 ק"ג תירס טרי

600 גר' פילה בס נקי מעצמות

2 כפות שמן זית

½ כוס בצל ירוק קצוץ

½ כוס קרם פרש (או מסקרפונה/שמנת מתוקה)

2 כפות טאקילה איכותית (או קאשסה/ רום איכותי)

מלח ים גס, פלפל שחור טחון טרי

3 לימונים פרוסים

4 ענפי תימין

מתכון מאת:
מתוך: דגים

בעזרת סכין חדה חותכים את גרעיני התירס. מקפידים להוריד רק גרעינים בלי החלק הקשה. מחממים תנור ל250 מעלות. מסדרים את פילה דג על פרוסות הלימון ומתבלים בשמן מלח פלפל ותימין. צולים בחלק העליון של התנור כ 10 דקות. מחממים מחבת ברזל על להבה גבוהה. מוסיפים שמן מחכים דקה. מוסיפים גרעיני תירס וקרם פרש ומטלטלים את המחבת עד שהקרם פרש נמס ויוצר רוטב סמיך.מוסיפים טאקילה, מלהיטים ומחכים שהאלכוהול יתנדף ורק המתיקות של הטקילה תישאר מורידים מהאש, טועמים מתקנים תיבול. מוסיפים בצל ירוק. מסדרים ערימה של תירס על כל צלחת מעל את פילה הדג ומעל את הלימון.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017