חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

כנאפה מנגולד ויוגורט עיזים מחלב מלא

½ ק"ג איטריות קדאיף

300 גר' חמאה מזוככת או סמנה (להשיג בחנויות ערביות) או  1/2 ק"ג גהי (להשיג בחנויות מזרח ומערב)

½ 1 בצלים קצוצים דק

5-6 כפות שמן זית פיקואל

1 אגודת עלי מנגולד ירוקים ואדומים

קורט מוסקט

פלפל לבן גרוס גס לפי הטעם

½ 1  כוס יוגורט עיזים מחלב מלא

1 פלפל חריף קצוץ דק

חופן עלי נענע קצוצה דק

1 כף דבש גדושה

מלח ים גס

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

להכנת המילוי:

קוצצים את גבעולי המנגולד דק דק ואת העלים חותכים לרצועות דקיקות. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד שמזהיב קלות, מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים בבישול עוד מס' דקות. מוסיפים את עלי המנגולד החתוכים ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט, מאדים מספר דקות ומניחים להתקרר במסננת.

להכנת החמאה המזוככת:

ממיסים את החמאה בסיר קטן ומזככים ע"י הורדת הקצף פעם אחר פעם ומסננים. אפשר להשתמש בגהי הודי או בסמנה של הערבים!

מערבבים אטריות קדאיף שגזרתם דק עם החמאה בקערה. משטחים על סינייה קטנה או תבנית מלבנית. מפזרים מלמעלה את עלי המנגולד ומניחים עוד שכבת קדאיף עם החמאה המזוככת. אופים בטמפ' של 220 מעלות כ10-15 דק' או עד שמשחים. בינתיים מכינים את תערובת היוגורט, מערבבים את יוגורט העיזים עם הפלפל הירוק הקצוץ, עלי הנענע והדבש, מתבלים במלח.

כשהכנאפה יוצאת מהתנור שופכים את תערובת היוגורט שהכנתם על הכנאפה ומגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017