חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק דגים עם אטריות אודון

מתכון ל 4-6 מנות.

 

1 דג לוקוס במשקל ½ 2 ק"ג

½ כוס שמן זית

1 פקעת שומר (עם העלים), חצויה

6-5 עגבניות בשלות, חצויות

5 גזרים, מקולפים וחצויים

½ ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

3 בצלים מקולפים וחצויים

2 כרישות (כולל החלק הירוק), חצויות

3 כפות עראק

1 גבעול סלרי

1 גבעול תימין

6-5 גרגירי פלפל אנגלי

1 חבילה ( 200 גרם) אטריות אודון יפניות

קורט זעפרן

מלח, פלפל שחור

מתכון מאת:
מתוך: דגים / מרקים

מפלטים את הדג וחותכים את הפילטים לקוביות. מניחים בצד.

מכינים ציר מהראש ומהאידרה: מחממים סיר גדול על אש גבוהה ומוסיפים את שמן הזית. בוצעים את ראש הדג לשניים ומוסיפים לסיר יחד עם העצמות. מטגנים כמה דקות. מוסיפים לסיר את הירקות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מוסיפים את העראק, ואחר כך מציפים במים עד כדי כיסוי הירקות. מניחים מעל את הסלרי, התימין והפלפל האנגלי. מבשלים בלי להרתיח כ-3 שעות. הציר מוכן כשטעמו עשיר ועמוק. מסננים היטב את הציר.

יוצקים את הנוזלים לסיר נקי ומחממים על אש בינונית. מבשלים את האטריות לפי ההוראות על האריזה. מוסיפים למרק את הזעפרן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחלקים את האטריות המוכנות בין קעריות מרק בינוניות. מניחים מעל את קוביות הדג ויוצקים את המרק החם (הדג מתבשל במרק החם). מגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017