חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק דגים עם אטריות אודון

מתכון ל 4-6 מנות.

 

1 דג לוקוס במשקל ½ 2 ק"ג

½ כוס שמן זית

1 פקעת שומר (עם העלים), חצויה

6-5 עגבניות בשלות, חצויות

5 גזרים, מקולפים וחצויים

½ ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

3 בצלים מקולפים וחצויים

2 כרישות (כולל החלק הירוק), חצויות

3 כפות עראק

1 גבעול סלרי

1 גבעול תימין

6-5 גרגירי פלפל אנגלי

1 חבילה ( 200 גרם) אטריות אודון יפניות

קורט זעפרן

מלח, פלפל שחור

מתכון מאת:
מתוך: דגים / מרקים

מפלטים את הדג וחותכים את הפילטים לקוביות. מניחים בצד.

מכינים ציר מהראש ומהאידרה: מחממים סיר גדול על אש גבוהה ומוסיפים את שמן הזית. בוצעים את ראש הדג לשניים ומוסיפים לסיר יחד עם העצמות. מטגנים כמה דקות. מוסיפים לסיר את הירקות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מוסיפים את העראק, ואחר כך מציפים במים עד כדי כיסוי הירקות. מניחים מעל את הסלרי, התימין והפלפל האנגלי. מבשלים בלי להרתיח כ-3 שעות. הציר מוכן כשטעמו עשיר ועמוק. מסננים היטב את הציר.

יוצקים את הנוזלים לסיר נקי ומחממים על אש בינונית. מבשלים את האטריות לפי ההוראות על האריזה. מוסיפים למרק את הזעפרן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחלקים את האטריות המוכנות בין קעריות מרק בינוניות. מניחים מעל את קוביות הדג ויוצקים את המרק החם (הדג מתבשל במרק החם). מגישים מיד.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.