חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לוקוס עם זיתים בנוסח טוניסאי

דג לוקוס בינוני, פרוס לפרוסות עבות

מיץ מ-2 לימונים

½ 2 כוסות זיתים סוריים מגולענים

½ כוס עלי כוסברה טריים וקצוצים

2 פלפלים אדומים, מתוקים, יבשים ושבורים

¼ כפית פלפל צ'ילי טחון

8 שיני שום קלופות

¼ כוס שמן סויה

½1 כפיות פפריקה מתוקה

½1 פלפלים חריפים טריים, לפי הטעם

1 כפית שטוחה מלח דק

2 כוסות מים

פיסטוקים קלויים

מתכון מאת:
מתוך: דגים

משרים את פרוסות הדג במיץ לימון כ- 30 דקות. מוציאים ושוטפים היטב. מייבשים על נייר סופג. מבשלים את הזיתים במים במשך 15 דקות, מסננים ומפזרים בסיר שטוח. מערבבים חצי מכמות הכוסברה ביחד עם הפלפלים היבשים, הצ'ילי והשום ומניחים את התערובת בסיר השטוח. מסדרים על התבלינים את פרוסות הדג ומפזרים עליהן את שארית הכוסברה. מערבבים שמן, פפריקה, פלפלים חריפים ומלח ויוצקים על הדג. מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש גבוהה במשך 20 דקות. אחר כך מנמיכים את הלהבה ומבשלים בחום נמוך עד שנותרת מחצית מכמות הנוזלים.

מומלץ להגיש עם פיסטוקים קלויים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017