חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלות שוקולד קטנות

1 ק"ג קמח לבן

500 גר' מים קרים

60 גר' חמאה בטמפ' החדר

2 חלמונים

200 גר' סוכר דמררה

300 גר' שוקולד מריר 70% שבור לחתיכות גסות בעזרת סכין

 ¼ 1 כפות מלח

35 גר' שמרים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים את הקמח, המים הקרים, השמרים, החמאה, החלמונים והסוכר ולשים כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד 3-4 דקות.

מוסיפים את השוקולד ולשים רק עד שהשוקולד מתאחד עם הבצק. מתפיחים כשעתיים עד שהבצק יותר ממכפיל את נפחו. מורידים (מפילים) את הבצק פעמיים במהלך התפיחה.

מחלקים את הבצק ל-16 כדורים אחידים פחות או יותר בגודלם ומתפיחים בתבנית מכוסה בבד עוד כ-½ שעה. פותחים כל כדור לנקניק דק ויוצרים מכל 3 נקניקים חלה קלועה. מתפיחים כשעה לערך ואופים בתנור מחומם מראש עם לחות, בטמפ' של 180 מעלות. משך האפייה כ-30 דקות לערך.אין לבנות קרום. זוהי חלה!

תגובות גולשים

1.

"מתכון מנצח. אנחנו נהנים מחלות שוקולד כל ערב שישי מאז שמצאתי את המתכון הזה."

— שי, זכרון יעקב | 03.07.15 16:12
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017