חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דניס ברוטב זיתים וחמאה

4 דגי דניס

6 שיני שום פרוסות

4 ענפי מרווה

4 ענפי טימין

150 גר' חמאה חומה (מבשלים את החמאה על אש נמוכה מאוד, מקפים מדי פעם את הקצף המצטבר על החמאה. מסירים מן האש כעבור 30-40 דקות, כאשר צבעה של החמאה נעשה חום)

מעט מלח גס

לרוטב:

1 כוס זיתי טאסוס בינוניים מגולענים

1 כף עלי מרווה קצוצים

2 שיני שום 2 כפות מיץ לימון

מעט צ'ילי אדום טרי

מתכון מאת:
מתוך: דגים

שוטפים את הדג היטב, חורצים חריצים בצדדים ומחדירים לתוכם את פרוסות השום. ממלאים את הדג בענפי מרווה וטימין. מורחים את הדג במעט מן החמאה החומה ובוזקים מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה(240 מעלות) וצולים במשך 15 דקות.

מרסקים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון, ביחד עם החמאה החומה שנותרה (רצוי להכין את הרוטב זמן קצר לפני שהדג מוכן), יוצקים את הרוטב על הדג בעודו חם מאוד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017