חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דג פלמידה עם ארטישוק ירושלמי יוגורט ודבש

לדג:

250 דג פלמידה עדיף פילה

5 גרם רוזמרין מופרד

2 שיני שום פרוסות

מלח ופלפל

1 כף שמן זית

לארטישוק:

150 גרם ארטישוק ירושלמי

½1 כף דבש

¼ צרור טימין לימוני קצוץ

½ כפית בהרט לבנוני

1 כף שמן זית

1 כוס ציר עוף

2 שיני שום פרוסות

⅓ צ'ילי אדום פרוס

מלח ופלפל

ליוגורט:

1-3 כוס יוגורט עיזים

1 כף דבש

2 ענפים של נענע קצוצה

2 ענפים של פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום קצוצה

1 כפית שמן זית

מתכון מאת:
מתוך: דגים

 הכנת הדג: משמנים תבנית בשמן זית ,מניחים את הדג ומעליו מפזרים את הרוזמרין ,השום ומלח ופלפל. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות.

הכנת הארטישוק: מטגנים בשמן זית את הארטישוק עם שום למשך 1-2 דקות ,מוסיפים את הטימין והצ'ילי לעוד 2 דקות ומוסיפים את הבהרט ,הדבש,ציר עוף מלח ופלפל . ומבשלים ל-20 דקות.

הכנת היוגורט: בקערה שמים את היוגורט עם הדבש ,נענע ,פטרוזיליה שום ,מלח ,פלפל ,שמן זית ומערבבים הכול.

הגשה : מסדרים את הארטישוק בצלחת מעליו מניחים את הדג ושופכים מעליו את היוגורט.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017