חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דג לוקוס על קונפי שומר וזעפרן

מתכון ל-10 מנות.

 

1 דג לוקוס במשקל 2- 2.5 ק"ג

5 יח' שומר שטוף וחתוך לרבעים

10 שיני שום פרוסות

10 ענפי טימין

½ פילה לימון

¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי

8 חוטי זעפרן

½ כוס עלי כוסברה

1 כוס עלי פטרוזיליה

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות שמן זית

מתכון מאת:
מתוך: דגים

מערבבים את הזעפרן עם מיץ הלימון ומניחים בצד. בסיר בינוני יוצקים את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את השומר והשום ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים קורט מלח גס ומבשלים 10 דקות. לאחר 10 דקות מכבים את האש, יוצקים פנימה את תערובת הזעפרן והלימון ומקררים. 

מחממים תנור ל- 200 מעלות. חוצים בצידי הדג חריצים ומעסים במלח גס מסביב ובבטן. מכניסים את פרוסות השום וענפי הטימין בחריצים ואת הדג מורחים בשמן השומר מהסיר. מסדרים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור ל 30-40 דקות. כשהדג מוכן, מעבירים למגש גדול.

בקערת ערבוב מערבבים את השומר, הפטרוזיליה, הכוסברה, פילה הלימון והשמן שנשאר. מתבלים במלח ופלפל, מסדרים את השומר המתובל סביב הדג ומגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.