חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דג אנטיאס צלוי בריבת לימון וקונפי שום טרי

מתכון ל-6 מנות.

לריבת לימון:

3 לימונים צהובים קטנים בעלי קליפה עדינה חתוכים לרבעים

1 כוס סוכר

1 לימון פרסי

לקונפי שום ירוק :

5 ראשים של שום ירוק חתוכים לרבעים

½1 כוסות שמן זית

2 ענפי תימין

4 גרגירי פלפל אנגלי

לדג:

800 גרם פילה אנטיאס מחולק ל- 6 מנות

10 עלי מרווה

מלח ופלפל לבן

1 כף זרעי כוסברה קלויים וכתושים

2 לימונים פרוסים לפרוסות

מתכון מאת:
מתוך: דגים

בסיר קטן מבשלים את הסוכר, הלימונים והלימון הפרסי על להבה נמוכה כשעה עד שמתקבלת ריבה סמיכה. בסיר אחר מבשלים את השום, תימין, פלפל אנגלי ושמן זית על להבה נמוכה מאוד כ-30 דקות ונזהרים לא להביא לרתיחה מחממים תנור ל- 250 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את פרוסות הלימון ועל כל 2-3 פרוסות שמים חתיכת דג כשהצד עם העור למעלה. מתבלים במלח ופלפל שחור, זרעי כוסברה ועלי מרווה סוחטים כמה טיפות לימון על כל דג. משמנים כל חתיכת דג בכף שמן מתערובת קונפי השום הירוק. צולים את חתיכות הדג בחלק העליון של התנור כ-15 דקות. על כל צלחת מסדרים כף ריבת לימון ומעליה את הדג. לסיום, יוצקים כף של תערובת הקונפי שום.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017