חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת ממולאת בתאנים טריות

1 תרנגולת שמנה ובריאה

2 כוסות תאנים בשלות טריות – חתוכות לקוביות גדולות

2 כוסות בורגול עבה מושרה במים ומסונן

½ כוס שמן זית

1 כוס יין לבן יבש

3-4 בצלים חתוכים לפרוסות + כוס בצל קצוץ, מאודה בשמן זית

3-4 לימונים פרסיים

1 גרם זעפרן פרסי

מלח ופלפל לבן גרוס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: עופות

משרים את הזעפרן בשתי כפות מים חמימים. מערבבים את התאנים עם הבצל הקצוץ המאודה והבורגול. מתבלים בזעפרן, בפלפל לבן ובמלח. ממלאים את התרנגולת במלית הבורגול והתאנים. מורחים את עור התרנגולת בשמן זית, במלח ובפלפל לבן גרוס. מניחים את פרוסות הבצלים בקרקעית סיר ברזל עמוק. מניחים את התרנגולת, ומפזרים את שארית הבורגול מסביב. יוצקים שמן זית ויין לבן יבש, מכסים היטב במכסה, אופים בתנור חם כחצי שעה, ואחר-כך עוד כשעתיים בטמפרטורה נמוכה, 150 מעלות. יוצא - חבל על הזמן.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017