חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת ממולאת בתאנים טריות

1 תרנגולת שמנה ובריאה

2 כוסות תאנים בשלות טריות – חתוכות לקוביות גדולות

2 כוסות בורגול עבה מושרה במים ומסונן

½ כוס שמן זית

1 כוס יין לבן יבש

3-4 בצלים חתוכים לפרוסות + כוס בצל קצוץ, מאודה בשמן זית

3-4 לימונים פרסיים

1 גרם זעפרן פרסי

מלח ופלפל לבן גרוס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: עופות

משרים את הזעפרן בשתי כפות מים חמימים. מערבבים את התאנים עם הבצל הקצוץ המאודה והבורגול. מתבלים בזעפרן, בפלפל לבן ובמלח. ממלאים את התרנגולת במלית הבורגול והתאנים. מורחים את עור התרנגולת בשמן זית, במלח ובפלפל לבן גרוס. מניחים את פרוסות הבצלים בקרקעית סיר ברזל עמוק. מניחים את התרנגולת, ומפזרים את שארית הבורגול מסביב. יוצקים שמן זית ויין לבן יבש, מכסים היטב במכסה, אופים בתנור חם כחצי שעה, ואחר-כך עוד כשעתיים בטמפרטורה נמוכה, 150 מעלות. יוצא - חבל על הזמן.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.