חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת "מגוהצת" בשומר

לעוף:

תרנגולת שמנמנה עם עור מושלם

½ כוס עלי שומר פנימיים

גרידה מלימון אחד

פלפל לבן גרוס דק

מלח ים גס

לימון בשל

⅓ כוס שמן זית ליצ'ינו

לסלסה:

2 שומרים צעירים

קורט זעפרן

כוס פטרוזיליה

פלפל ירוק קצוץ דק

כף דבש

לימון בשל

3-4 כפות שמן זית ליצ'ינו

מתכון מאת:
מתוך: עופות

קוצצים את עלי השומר ומערבבים עם מיץ הלימון, הפלפל הלבן הגרוס וגרידת הלימון. פותחים את התרנגולת מצד הגב ומשטחים את התרנגולת ל"פרפר". לוחצים את התרנגולת כדי שתשטתח לגמרי. לשים את בשר התרנגולת והעור על עלי השומר הלימוני שהכנתם. מוסיפים שמן זית. נותנים לתרנגולת לנוח במקרר כשעה. בינתיים מחממים מחבת ברזל גדולה מאוד (ברזל יצוק) ומניחים את התרנגולת לצלייה כשצד העור פונה למחבת. מניחים על התרנגולת מחבת נוספת ומניחים מעליה משקולת כדי לגהץ את התרנגולת. אחרי 10 דק' הופכים וצולים בצידה השני.

בינתיים מכינים את הסלסה ע"י קיצוץ השומרים הצעירים לקוביות קטנות. פותחים את הזעפרן ב-2 כפות מים חמים ומניחים בצד ל 20 דק'. מתבלנים את קוביות השומר במלח, מיץ לימון, הזעפרן הפתוח, הפלפל החריף ושמן הזית.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.