חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת בשרדונה

1 תרנגולת שמנה במיוחד, שהיו לה חיים נהדרים, שטיילה בשדה ושאכלה גרעינים ותולעים קטנות ישר מהאדמה. בקיצור, אורגנית. אם השגתם, זה יהיה טעים, רך ועסיסי. אם לא, אז לא.

20 בצלצלי שאלוטס קלופים

½ בקבוק שרדונה

½ כוס שמן זית עדין

1 לימון פרוס

1 כף טימין טרי

1 כף רוזמרין טרי

כף וחצי קליפת לימון מגוררת

1 כף זירעוני שומר

מלח-ים גס ופלפל שחור גרוס טרי

מתכון מאת:
מתוך: עופות

לעסות את התרנגולת בטימין ובקליפת הלימון המגוררת. לדחוף רוזמרין בין עור התרנגולת לבין הבשר. להמשיך לעסות עם שמן הזית, המלח והפלפל. לפזר מעט זירעוני שומר מעל התרנגולת. להכניס מספר פרוסות לימון לבטן התרנגולת (להמליח ולפלפל גם בבטן). להניח בתבנית-אפייה מחרס. להציף ביין הלבן. לסדר את השאלוטס מסביב לתרנגולת, ולאפות בתנור חם בטמפרטורה של 240 מעלות כ-15 דקות. לכסות בנייר אלומיניום, ולהוריד את הטמפרטורה ל-150. להמשיך באפייה עוד כ-45 דקות. להסיר את נייר האלומיניום ולהשחים את התרנגולת כחמש דקות נוספות. להגיש מיד, עם חיוך.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017