חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת בשרדונה

1 תרנגולת שמנה במיוחד, שהיו לה חיים נהדרים, שטיילה בשדה ושאכלה גרעינים ותולעים קטנות ישר מהאדמה. בקיצור, אורגנית. אם השגתם, זה יהיה טעים, רך ועסיסי. אם לא, אז לא.

20 בצלצלי שאלוטס קלופים

½ בקבוק שרדונה

½ כוס שמן זית עדין

1 לימון פרוס

1 כף טימין טרי

1 כף רוזמרין טרי

כף וחצי קליפת לימון מגוררת

1 כף זירעוני שומר

מלח-ים גס ופלפל שחור גרוס טרי

מתכון מאת:
מתוך: עופות

לעסות את התרנגולת בטימין ובקליפת הלימון המגוררת. לדחוף רוזמרין בין עור התרנגולת לבין הבשר. להמשיך לעסות עם שמן הזית, המלח והפלפל. לפזר מעט זירעוני שומר מעל התרנגולת. להכניס מספר פרוסות לימון לבטן התרנגולת (להמליח ולפלפל גם בבטן). להניח בתבנית-אפייה מחרס. להציף ביין הלבן. לסדר את השאלוטס מסביב לתרנגולת, ולאפות בתנור חם בטמפרטורה של 240 מעלות כ-15 דקות. לכסות בנייר אלומיניום, ולהוריד את הטמפרטורה ל-150. להמשיך באפייה עוד כ-45 דקות. להסיר את נייר האלומיניום ולהשחים את התרנגולת כחמש דקות נוספות. להגיש מיד, עם חיוך.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.