חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת ביין רוזה

1 תרנגולת שמנה ודשנה

חצי בקבוק רוזה

10 שורשי-פטרוזיליה קלופים

חצי כוס שמן-זית

1 בצל קלוף

10-12 סלקים גמדיים (הכי קטנים שיש)

כמה ענפי מיורן טרי

מלח-ים, פלפל לבן גרוס גס (לפי הטעם)

מתכון מאת:
מתוך: עופות

לחמם תנור ל-220 מעלות. להמליח ולפלפל את התרנגולת מעל ומתחת לעור. לקצוץ את המיורן ולשפשף היטב את בשר התרנגולת. לשמן בשמן-זית (בנדיבות). להניח בתבנית פיירקס. להציף ביין רוזה (שהופך, אגב, לאופנתי מאוד. זה היין ששותים בפרובאנס בקיץ, ולשמחתנו התחילו גם בארץ לעשות רוזה טוב. ראו הוזהרתם, הרוזה הולך להיכנס חזק גם לישראל). להניח מסביב לתרנגולת את הירקות הנקיים. לתבל במלח ובפלפל. לבזוק עוד קצת שמן-זית, ולצלות בתנור החם כ-20 דקות ללא כיסוי. לכסות בנייר-אלומיניום, ולהמשיך בצלייה עוד 40 דקות. להוריד את הכיסוי ולצלות עוד כעשר דקות. להגיש מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017