חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת ביין רוזה

1 תרנגולת שמנה ודשנה

חצי בקבוק רוזה

10 שורשי-פטרוזיליה קלופים

חצי כוס שמן-זית

1 בצל קלוף

10-12 סלקים גמדיים (הכי קטנים שיש)

כמה ענפי מיורן טרי

מלח-ים, פלפל לבן גרוס גס (לפי הטעם)

מתכון מאת:
מתוך: עופות

לחמם תנור ל-220 מעלות. להמליח ולפלפל את התרנגולת מעל ומתחת לעור. לקצוץ את המיורן ולשפשף היטב את בשר התרנגולת. לשמן בשמן-זית (בנדיבות). להניח בתבנית פיירקס. להציף ביין רוזה (שהופך, אגב, לאופנתי מאוד. זה היין ששותים בפרובאנס בקיץ, ולשמחתנו התחילו גם בארץ לעשות רוזה טוב. ראו הוזהרתם, הרוזה הולך להיכנס חזק גם לישראל). להניח מסביב לתרנגולת את הירקות הנקיים. לתבל במלח ובפלפל. לבזוק עוד קצת שמן-זית, ולצלות בתנור החם כ-20 דקות ללא כיסוי. לכסות בנייר-אלומיניום, ולהמשיך בצלייה עוד 40 דקות. להוריד את הכיסוי ולצלות עוד כעשר דקות. להגיש מיד.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.