חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

רגלי תרנגולת בדבש

כוס שמנת אלפרו

6 רגלי תרנגולת שלמות עם העור (כרעיים מחוברים לפולקע)

כוכב אניס

כף זרעוני שומר

2 ס"מ מקל קינמון

כפית פלפל סצ'ואני (אם לא משיגים אז פלפל שחור)

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר

2 מסמרי אניס

4 שיני שום מעוכות

½1 צ'ילי אדום קצוץ דק

6-8 כפות דבש

3-4 כפות שרי יבש

½ כפית מלח

2 כפות מיץ ג'ינג'ר סחוט טרי

מתכון מאת:
מתוך: עופות

משרים את רגלי התרנגולת בקערה בינונית כ-30 דק' בשרי היבש, המלח ומיץ הג'ינג'ר שהכנתם. מניחים את הקערה בצד ומחממים סטימר מבמבוק בגודל מספיק כדי שהקערה תכנס אליו. מאדים את רגלי התרנגולת בתוך הקערה כ 25 דק'. מניחים להתקרר מעט ומעבירים למגש קטן ללא הנוזלים. מקררים במקרר מס' שעות. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מניחים את רגלי התרנגולת המאודות בתנור החם על רשת מכוסה בנייר אפייה. צולים את התרנגולת כ 30 דק' עד שהעור זהוב וקריספי.

בינתיים מכינים את הגלזורה: מחממים בסיר קטן את כל התבלינים, הדבש ושתי כפות השרי. מתבלים במעט מלח. מביאים לבעבוע ומקררים מייד. כשהגלזורה קשה ורגלי התרנגולת צלויים טובלים כל רגל בגלזורה ומצפים אותה היטב, מחזירים לתנור לעוד 5 דקות. חוזרים על התהליך של הטבילה בגלזורה ונותנים עוד 5 דק' אפייה. מחממים את הגלזורה שנותרה עם שמנת אלפרו. בודקים מלח ומגישים בקערה נפרדת ליד הרגליים של התרנגולת. אוכלים וטובלים ברוטב. זהו מתכון ארוך אך נותן תוצאות מצוינות.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.