חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלה קלועה עם קמח כוסמין וכרשה

מתכון ל-2 חלות.

 

½ ק''ג קמח כוסמין מנופה

½ ק''ג קמח לחם מנופה

30 גרם שמרים טריים

1 ביצה

1 כף קצח (אם רוצים)

½ כוס סוכר דמררה

½ כוס שמן חמניות לא מזוכך

¼ 2- ½ 2 כוסות מים מינרליים קרים

¾ כוס גרעיני חמנית קלופים ולא קלויים

2 כוסות כרשה, פרוסה דק ומאודה בשמן זית 1- 2 דקות

1 כף מלח

1 ביצה, טרופה ומדוללת במעט מים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, השמרים, הביצה, הקצח (אם משתמשים) והסוכר. מוסיפים את השמן ו -¼ 2 כוסות מים ולשים (בידיים) כ- 10 דקות לבצק אחיד וגמיש. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מים. הבצק לא צריך להיות רך מדי בשלב זה, כי בכרשה יש לחות גבוהה, והיא תרטיב את הבצק. בצק רטוב מדי ימנע את תפיחת החלה. מוסיפים לבצק ½ כוס מגרעיני החמנית, את הכרשה ואת המלח ולשים עוד כ-4 דקות.

מחלקים את הבצק ל- 6 כדורים. מניחים אותם על נייר אפייה מקומח, מעל מגש ללא שוליים או מרדה. מכסים את התבנית בשקית ניילון (לא נצמד) ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כ-15 דקות. מגלגלים כל כדור (בידיים, על משטח לא מקומח) לנקניק ארוך, וקולעים כל 3 כדורים לצמה. מניחים את הצמות על נייר האפייה המקומח, מכסים ומניחים שוב לתפיחה ל-15 דקות.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות (לא במצב טורבו) עם אבן אפייה בשליש התחתון שלו. מברישים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים מעליהן את גרעיני החמנית הנותרים. מחליקים את נייר האפייה עם החלות עליו על האבן. אופים עם לחות 30 – 35 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון זהוב-שחום. מקפידים לא לפתוח את התנור במהלך האפייה. מעבירים את החלות לצינון על גבי רשת, ומגישים אותן חמות או בטמפרטורת החדר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017