עוף בענפי אורן
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוף בענפי אורן

אני יודע שהרעיון לצלות עוף בענפי אורן נשמע טרחני ואף פלצני. אבל מי שהיה בארצות סקנדינביה וטעם דגים מעושנים בעצי מחט, יודע שהשמן האתרי שלהם עושה נפלאות לדגים וגם לתרנגולות. מכיוון שארצנו משופעת ביערות אורנים, הן בצפון והן באזור ירושלים, ומכיוון שרבות הגינות שנטועים בהן עצים אלה, החלטתי לא לוותר על מתכון זה, הוא כל כך פשוט וכל כך טעים.

עוף שלם

½ כוס צנוברים קלויים

5 שיני שום קלופות

¼ כוס שמן זית

½ כפית שטוחה מלח גס

4 כפית פלפל שחור גרוס

ענפי אורן ירוקים (אפשר עם האצטרובלים)

מיץ מלימון שלם

מתכון מאת:
מתוך: עופות

שוטפים את העוף היטב וממלאים אותו בצנוברים ובשיני השום. מערבבים את שמן הזית עם המיץ, קליפת הלימון המגוררת והפלפל ומורחים את העוף בתערובת מכל צדדיו. מניחים כמה שעות (ואפשר לילה). משרים את ענפי האורן במים כשעתיים, ולאחר מכן מייבשים אותם. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות). עוטפים את העוף בענפי האורן וקושרים בחוט עבה. בוזקים על העוף מלח ים גס וצולים 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-210 מעלות וצולים עוד כ-30 דקות או עד שהעוף מוכן. אני ממליץ להגיש את העוף בטמפרטורת החדר.

תגובות גולשים

1.

"המתכון מעולה!!!! מאז שניסיתי אותו בפעם הראשונה - הוא הפך למתכון שלי לשבת. סיפרתי לכל חברותי והוא התקבל אצל כולם בברכה! המדהים ביותר, זה שחזה עוף יוצא ממש עסיסי ולא יבש כמו בדרך כלל! מזמן רציתי להודות לך, ארז, על מתכון זה במיוחד, הוא מלכד את המשפחה: תפקידן של הילדות שלי - להביא ענפי אורנים, ושל בעלי - לדאוג שלא נשאר פרור מהעוף! תודה."

— מוריאל, חיפה | 02.04.13 00:44
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017