חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוף בבצק פוקאצ'יה

לבצק פוקאצ'יה:

5 כוסות קמח לבן

2.5 כוסות מים

40 גרם שמרים

¼ כוס שמן זית

1.5 כפות מלח

½ כוס שמן זית

1 כף שום כתוש

1 כפית מלח גס

½ כוס טימין קצוץ

½ כס רוזמרין קצוץ

לעוף:

2 בצלים גדולים חתוכים גס

ענף רוזמרין

4 שיני שום פרוסות

2 כפיות שטוחות בהרת חלבי

8 שוקיים עוף

שמן זית

מלח, פלפל

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / עופות

הבצק:

בקערה לשים את הקמח והשמן זית. בנפרד לערבב את השמרים עם המים ולהוסיף לקמח. ללוש עד לקבלת בצק אחיד. בסוף להוסיף את המלח. הבצק יוצא מעט דביק, לכן אפשר לעבוד עם ידיים משומנות בשמן זית. לכסות ולהתפיח כשעה. לחלק ל- 4 חלקים שווים ולהניח על מגש מקומח את כדרי הבצק. לפתוח את הכדורים לעיגול דק בעזרת הידיים. להניח על תבנית משומנת. להתפיח חצי שעה נוספת.

העוף:

מתבלים שוקיים בכפית בהרת, מלח, פלפל ומעט שמן זית, צולים בתנור (על גריל) עד שמשחים. בסיר מניחים 4 כפות שמן זית, את הבצל החתוך ומטגנים היטב ומביאים להשחמה. מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים ל 1-2 דקות נוספות. מוסיפים כפית בהרת, מלח, פלפל. מוסיפים ארטישוק ירושלמי ומטגנים הכל יחד 3-4 דקות. מוסיפים 4 ליטר מים מביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקיים הצלויות ומבשלים על אש נמוכה לעוד 20 דקות.

 

מותחים את כדורי בצק הפוקאצ'יה לעיגול דק, ומכניסים את השוקיים עם הארטישוק. סוגרים את הבצק. אופים בחום נמוך - 180 מעלות ל-20 דקות עד שהבצק אפוי היטב. בסוף אופים 10-8 דקות נוספות על 230 מעלות.לסיום מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017