חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חיטה ירוקה עם עוף ודלעת

½ קילו חיטה ירוקה נקייה (הקפידו לקנות חיטה ירוקה שכבר בררו אותה בקפדנות! בדקו שלא נשאר מוץ יחד עם הגרעינים הירוקים. מוץ זה שורט ומאוד לא נעים בפה)

3 כוסות דלעת חתוכה לקוביות קטנות של 1 ס"מ

4 כרעי-תרנגולות חתוכות לקוביות

2 בצלים קטנים קצוצים דק

½ כוס שמן זית

1-2 כוסות מים מינרליים

4 שיני-שום ירוקות פרוסות דק

2 כפות ענפי טימין טריים קצוצים

מלח-ים גס

פלפל שחור גרוס גס

פלפל ירוק חריף, קצוץ דק, למי שאוהב חריף

מתכון מאת:
מתוך: עופות

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית, בסיר רחב עם תחתית עבה, על להבה נמוכה. מוסיפים את הכרעיים, ומטגנים עוד כמה דקות, עד שבשר התרנגולת "ייסגר" (ייאטם). מוסיפים את השום הפרוס והטימין, ואחרי דקה גם את החיטה הירוקה וקוביות הדלעת. מתבלים במלח, בפלפל ובפלפל ירוק חריף. מציפים במים, ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהחיטה והתרנגולת רכות ומבושלות היטב. לתקן תיבול מלח ופלפל (אם צריך), ולהגיש.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017