חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חיטה ירוקה עם עוף ודלעת

½ קילו חיטה ירוקה נקייה (הקפידו לקנות חיטה ירוקה שכבר בררו אותה בקפדנות! בדקו שלא נשאר מוץ יחד עם הגרעינים הירוקים. מוץ זה שורט ומאוד לא נעים בפה)

3 כוסות דלעת חתוכה לקוביות קטנות של 1 ס"מ

4 כרעי-תרנגולות חתוכות לקוביות

2 בצלים קטנים קצוצים דק

½ כוס שמן זית

1-2 כוסות מים מינרליים

4 שיני-שום ירוקות פרוסות דק

2 כפות ענפי טימין טריים קצוצים

מלח-ים גס

פלפל שחור גרוס גס

פלפל ירוק חריף, קצוץ דק, למי שאוהב חריף

מתכון מאת:
מתוך: עופות

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית, בסיר רחב עם תחתית עבה, על להבה נמוכה. מוסיפים את הכרעיים, ומטגנים עוד כמה דקות, עד שבשר התרנגולת "ייסגר" (ייאטם). מוסיפים את השום הפרוס והטימין, ואחרי דקה גם את החיטה הירוקה וקוביות הדלעת. מתבלים במלח, בפלפל ובפלפל ירוק חריף. מציפים במים, ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהחיטה והתרנגולת רכות ומבושלות היטב. לתקן תיבול מלח ופלפל (אם צריך), ולהגיש.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.