חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קרפצ'ו סלק

3-4 סלקים בינוניים קלופים פרוסים דק דק

שמן זית עדין

1 פלפל אדום חריף קצוץ דק

מיץ מלימון וחצי עד שתיים

4-5 כפות אבקת סוכר מלח ים גס לפי הטעם

1 כוס עלי כוסברה טריים מופרדים מהגבעולים (למי שלא אוהב שיחליף)

מתכון מאת:

מסדרים את פרוסות הסלק הדקיקות על מגש אפיה גדול. בוזקים מעל הפרוסות אבקת סוכר בנדיבות ומניחים בצד לשעה - שעה וחצי. במשך הזמן הזה הסלק יתרכך ויוציא נוזלים.

מסננים את פרוסות הסלק ומסדרים אותם על צלחת הגשה ובוזקים עליהם מלח ים גס. מטפטפים מיץ לימון סחוט טרי, מפזרים פלפל אדום חריף קצוץ דק.

מוסיפים שמן זית בלי להיות קמצנים כך שייווצרו שלוליות קטנות. מוסיפים מלמעלה את עלי הכוסברה ומגישים.

אפשר להוסיף אגוזי מלך קלויים מעל הסלק - אגוזים אוהבים סלק. סלק אוהב אגוזים.

תגובות גולשים

1.

"בתחילה חששתי שכן בכל שאר מתכוני הקרפצ׳יו סלק שבדקתי, נדרשו בישול/אפיה לסלק. בפועל, יצא מצוין. שלושה דברים: 1. לאחר הזמן שבילה הסלק עם אבקת הסוכר, שטפתי אותו והספגתי היטב עם מגבת נייר. לא בטוחה שלזה התכוון ארז, אבל רציתי להפטר מהמתוק. 2. הוספתי פיקורינו איכותית מגורדת. 3. הוספתי אגוזי מלך שקליתי במחבת עם שמן שומשום ומעט סוכר חום. יצא מהמם. תודה."

— עדית, TLV | 02.02.13 16:30
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017