חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת חצילים וגבינת שמנת עיזים

5-6 חצילים עגולים יפים וטריים פרוסים לאורך בעובי של ½ ס"מ

1 כוס שמן זית

מיץ מ1-2 לימונים בשלים

2-3 פלפלים חריפים

אגודת בצל ירוק קצוץ דק

½ ק"ג גבינת מה-עז של משק צוריאל (או כל גליל גבינת עיזים שמנה)

מתכון מאת:

מורחים את החצילים בשמן הזית בנדיבות וצולים במחבת פסים או בתנור או בגריל. היזהרו לא לייבש את החצילים. במהלך הצלייה אפשר לפזר מעט מלח גס מעל החצילים. צולים את הפלפלים החריפים בגריל עד שהעור נשרף והם מתרככים, משהים מס' דקות בכלי סגור וקולפים את העור השרוף. קוצצים את הפלפלים הקלויים דק דק, מטפטפים מעט מיץ לימון על פרוסות החצילים הקלויות ומסדרים על תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ, שכל התחתית והדפנות יהיו מצופות בחצילים. מערבבים את גבינת העיזים עם הבצל הירוק הקצוץ ובשר הפלפלים החריפים ומשטחים מעל החצילים. מניחים מעל הגבינה עוד פרוסות חצילים קלויות. מגישים עם לחם טרי.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017