חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט תפו"א באיילי חרדל

8 תפו"א בינוניים מזן "ניקולאי"- אם אפשר להשיג בשדות

2 גבעולי סלרי עלים פנימיים

1-2 שומרים צעירים חתוכים לקוביות קטנות

לרוטב:

2 חלמוני ביצים טריים

1 כף חרדל דיז'ון חלק

1 כף זירעוני חרדל

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כוס שמן זית עדין

מלח ים גס לפי הטעם

פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם

כף שום כתוש

מתכון מאת:
מתוך: סלטים

מבשלים את התפו"א במים מומלחים בכמות לא גדולה מדיי שתספיק בדיוק לאידוי התפו"א. בגמר הבישול המים אמורים להיגמר כך שכל הטעם יישאר בתפוחי האדמה. אחרי שנגמרים המים ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד מס' דק' כדי לייבש את תפוחי האדמה. בינתיים מכינים את הרוטב ע"י ערבוב החלמונים עם החרדל, הלימון, השום הכתוש וזירעוני החרדל במטרפה. ממשיכים בהקצפה תוך כדי טפטוף שמן הזית באיטיות לתוך קערת הערבוב עד שהרוטב מסמיך יפה ו"בולע" את כל שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל.

קולפים את תפוחי האדמה וקולפים לפרוסות בינוניות. קוצצים את גבעולי הסלרי ומערבבים עם פרוסות תפוחי האדמה המאודות וקוביות השומר. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור את תפוחי האדמה. מגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.