חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט תפו"א באיילי חרדל

8 תפו"א בינוניים מזן "ניקולאי"- אם אפשר להשיג בשדות

2 גבעולי סלרי עלים פנימיים

1-2 שומרים צעירים חתוכים לקוביות קטנות

לרוטב:

2 חלמוני ביצים טריים

1 כף חרדל דיז'ון חלק

1 כף זירעוני חרדל

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כוס שמן זית עדין

מלח ים גס לפי הטעם

פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם

כף שום כתוש

מתכון מאת:
מתוך: סלטים

מבשלים את התפו"א במים מומלחים בכמות לא גדולה מדיי שתספיק בדיוק לאידוי התפו"א. בגמר הבישול המים אמורים להיגמר כך שכל הטעם יישאר בתפוחי האדמה. אחרי שנגמרים המים ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד מס' דק' כדי לייבש את תפוחי האדמה. בינתיים מכינים את הרוטב ע"י ערבוב החלמונים עם החרדל, הלימון, השום הכתוש וזירעוני החרדל במטרפה. ממשיכים בהקצפה תוך כדי טפטוף שמן הזית באיטיות לתוך קערת הערבוב עד שהרוטב מסמיך יפה ו"בולע" את כל שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל.

קולפים את תפוחי האדמה וקולפים לפרוסות בינוניות. קוצצים את גבעולי הסלרי ומערבבים עם פרוסות תפוחי האדמה המאודות וקוביות השומר. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור את תפוחי האדמה. מגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017