חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט שעועית בובעס ושומר

2 כוסות שעועית "בובעס", מושרית בהרבה מים 12 שעות

3 ראשי שומר צעירים

מיץ מ-1 לימון בשל, או לפי הטעם

2- 3 כפות לימונים כבושים, קצוצים דק וללא גלעינים

1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים, קצוץ דק

1 כוס זיתי תאסוס מגולענים וקצוצים דק

2 כוסות עלי ארוגולה צעירים

מלח ים גס לפי הטעם

5 כפות שמן זית

מתכון מאת:
מתוך: סלטים

מסננים את השעועית, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות ומחליפים את המים. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהשעועית רכה אבל לא מתפוררת. מניחים לשעועית להתקרר בתוך נוזל הבישול, ומסננים רק לקראת ההגשה.

מסירים את בסיס ראשי השומר וחותכים את הקצוות העליונים שלהם. חוצים את הראשים ופורסים אותם לאורך לפרוסות דקיקות ככל האפשר. משרים את הפרוסות במי קרח כ-10 דקות. מסננים היטב את פרוסות השומר ומערבבים עם מיץ הלימון, הלימון הכבוש והפלפל החריף.  מסננים את השעועית המקוררת ממי הבישול ומערבבים עם השומר. מוסיפים את הזיתים הקצוצים ואת עלי הארוגולה. טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מעט מלח. מטפטפים את השמן, מערבבים קלות ומגישים מיד.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.