חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט שעועית בובעס ושומר

2 כוסות שעועית "בובעס", מושרית בהרבה מים 12 שעות

3 ראשי שומר צעירים

מיץ מ-1 לימון בשל, או לפי הטעם

2- 3 כפות לימונים כבושים, קצוצים דק וללא גלעינים

1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים, קצוץ דק

1 כוס זיתי תאסוס מגולענים וקצוצים דק

2 כוסות עלי ארוגולה צעירים

מלח ים גס לפי הטעם

5 כפות שמן זית

מתכון מאת:
מתוך: סלטים

מסננים את השעועית, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות ומחליפים את המים. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהשעועית רכה אבל לא מתפוררת. מניחים לשעועית להתקרר בתוך נוזל הבישול, ומסננים רק לקראת ההגשה.

מסירים את בסיס ראשי השומר וחותכים את הקצוות העליונים שלהם. חוצים את הראשים ופורסים אותם לאורך לפרוסות דקיקות ככל האפשר. משרים את הפרוסות במי קרח כ-10 דקות. מסננים היטב את פרוסות השומר ומערבבים עם מיץ הלימון, הלימון הכבוש והפלפל החריף.  מסננים את השעועית המקוררת ממי הבישול ומערבבים עם השומר. מוסיפים את הזיתים הקצוצים ואת עלי הארוגולה. טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מעט מלח. מטפטפים את השמן, מערבבים קלות ומגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017