חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט שורשים

שני שורשי סלרי

6 שורשי פטרוזיליה

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

1 כף גרידת לימון

2 כפות דבש

חצי כוס שמן זית עדין

חצי ראש שום ירוק פרוס דק

1 כוס יין לבן יבש

פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם

מלח ים גס לפי הטעם

1 צרור עלי אורוגולה

מתכון מאת:
מתוך: סלטים / אפייה

קולפים את שורשי הסלרי והפטרוזיליה. חותכים את שורשי הסלרי לקוביות בנות 1- 1.5 ס"מ ואת שורשי הפטרוזיליה לאורכם לרבעים או שמיניות תלוי בעוביין. מערבבים עם שמן הזית, הדבש, גרידת הלימון והשום הירוק הפרוס. מתבלים בפלפל הלבן הגרוס ובפלפל הירוק החריף. בוזקים מלח גס. מכניסים לתבנית חרס, מציפים ביין לבן וצולים בתנור שחומם מראש לטמפ' 220 מעלות צלסיוס כחצי שעה או עד שהשורשים רכים ושחומים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כ-10 דק'. בינתיים שוטפים ומנקים את עלי האורוגולה. מערבבים את העלים שייבשתם היטב עם השורשים הצלויים ומגישים. בשלב זה אפשר לטפטף מעט מיץ לימון מעל הסלט למי שאוהב חמוץ.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.