2-4 שומרים צעירים נקיים
1 כוס שקדים
1 כוס עלי חמציץ צעירים
1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים, קצוץ דק.
מיץ מלימון בשל אחד או שניים- תלוי בכמות המיץ שיוצאת.
3-4 כפות שמן זית
מלח ים גס
חולטים את השקדים במים רותחים כ- 5 דקות, מסננים וקולפים את הקליפה החומה. חותכים את השומרים לחצי ופורסים לפרוסות אורך דקיקות. מניחים את הפרוסות במי קרח ל- 10 דקות , מסננים. מטפטפים על השומר מיץ לימון ובוזקים מלח ים גס. ממתינים כ- 5 דקות עד שהשומר יתרכך ומוסיפים את השקדים החלוטים. מוסיפים גם את עלי החמציץ והפלפל הירוק החריף. מטפטפים שמן זית, מערבבים קלות ומגישים.
נ.ב: אפשר ואפילו רצוי להוסיף לשומר גם את העלים הפנימיים הבהירים שגדלים בראש השומר, הם יוסיפו טעם רענן וכייפי לסלט.
תגובות גולשים