חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט פאטוש וטונה אדומה

½ ק"ג טונה אדומה טרייה

6 כפות שמן זית משובח

3-2 כפות סומאק טרי

2-1 פיתות

1 סלסלה עגבניות שרי תמר, חתוכות לאורכן

10-8 צנוניות צעירות, חתוכות לפרוסות דקיקות

1 בצל סגול, פרוס דק

2 כוסות עלי פטרוזיליה (ללא הגבעולים)

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מלח ים גס

מתכון מאת:
מתוך: סלטים / דגים

חוצים את נתח הטונה. מושחים כל חלק בכף שמן זית ומגלגלים בסומאק, כך שיצופו מכל הצדדים. מחממים מחבת ברזל עד שהיא לוהטת. צורבים את הנתחים חצי דקה –דקה לכל צד (שומרים את השמן שנותר במחבת) מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר. פורסים את הטונה לפרוסות דקות לרוחב.

קורעים את הפיתות לחלקים בגודל בינוני. מטגנים את קרעי הפיתה עם שמן הסומק שנותרו במחבת הברזל אחרי שצרבנו את הטונה. מערבבים בקערה את העגבניות, הצנוניות, הבצל והפטרוזיליה. מוסיפים את 4 כפות שמן הזית שנותרו ואת מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את רצועות הטונה, בוזקים מעט מלח ים גס ומגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017