חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

טונה אדומה צרובה וסלט תפוח אדמה

מתכון ל-4 סועדים.כמובן שאפשר להשתמש בתפו"א אדמה רגיל. אם כך רצוי הזן הצהוב אורגני.

לטונה:

טונה אדומה טרייה 600 גר'

1 כוס אפונה יבשה (כזאת שקונים בפיצוחיות) גרוסה

2 כפות זרעי כוסברה גרוסים

1 כף פלפל סצ'ואני גרוס

2 כפות שמן זית

לסלט:

8 תפו"א סגול לא מקולף מבושל עד לריכוך עם כף מלח

1 כוס עלי בזיליקום

חצי כוס עלי שמיר

חצי כוס עלי פטרוזיליה

1 כוס אפונת שלג חתוכה לרצועות דקיקות

מיץ משני לימונים

½ כוס שמן זית עדין

מלח ים גס

פלפל שחור טחון טרי

לרוטב לימון כבוש:

חצי כוס לימון כבוש

כף דבש

2 כפות אגוזי מלך קלויים קלות

2 כפות שמן זית

½ כוס עלים (שמיר, נענע, פטרוזיליה)

מתכון מאת:
מתוך: סלטים / דגים

לרוטב:

טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון למחית חלקה. בד"כ לימון כבוש דיי מלוח אם יש צורך מוסיפים מעט מלח. טועמים ומתקנים תיבול.

לסלט:

מקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים. חותכים לקוביות. מעבירים את כל מרכיבי הסלט לקערת ערבוב יוצקים לימון שמן זית מלח ופלפל מערבבים. טועמים ומעבירים לקערת הגשה.

לטונה:

מערבבים בקערה את האפונה זרעי הכוסברה ופלפל סצ'ואני מצפים את הטונה (כמו שניצל). מחממים מחבת ברזל 2 דקות מוסיפים שמן זית וצורבית את הטונה 2 דקות מכל צד מניחים לטונה להתקרר דקה או שתיים. פורסים בעזרת סכין להב חדה. מסדרים את פרוסות הדג מעל לסלט ויוצקים מרוטב הלימון כבוש.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.