חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

טונה אדומה צרובה וסלט תפוח אדמה

מתכון ל-4 סועדים.כמובן שאפשר להשתמש בתפו"א אדמה רגיל. אם כך רצוי הזן הצהוב אורגני.

לטונה:

טונה אדומה טרייה 600 גר'

1 כוס אפונה יבשה (כזאת שקונים בפיצוחיות) גרוסה

2 כפות זרעי כוסברה גרוסים

1 כף פלפל סצ'ואני גרוס

2 כפות שמן זית

לסלט:

8 תפו"א סגול לא מקולף מבושל עד לריכוך עם כף מלח

1 כוס עלי בזיליקום

חצי כוס עלי שמיר

חצי כוס עלי פטרוזיליה

1 כוס אפונת שלג חתוכה לרצועות דקיקות

מיץ משני לימונים

½ כוס שמן זית עדין

מלח ים גס

פלפל שחור טחון טרי

לרוטב לימון כבוש:

חצי כוס לימון כבוש

כף דבש

2 כפות אגוזי מלך קלויים קלות

2 כפות שמן זית

½ כוס עלים (שמיר, נענע, פטרוזיליה)

מתכון מאת:
מתוך: סלטים / דגים

לרוטב:

טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון למחית חלקה. בד"כ לימון כבוש דיי מלוח אם יש צורך מוסיפים מעט מלח. טועמים ומתקנים תיבול.

לסלט:

מקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים. חותכים לקוביות. מעבירים את כל מרכיבי הסלט לקערת ערבוב יוצקים לימון שמן זית מלח ופלפל מערבבים. טועמים ומעבירים לקערת הגשה.

לטונה:

מערבבים בקערה את האפונה זרעי הכוסברה ופלפל סצ'ואני מצפים את הטונה (כמו שניצל). מחממים מחבת ברזל 2 דקות מוסיפים שמן זית וצורבית את הטונה 2 דקות מכל צד מניחים לטונה להתקרר דקה או שתיים. פורסים בעזרת סכין להב חדה. מסדרים את פרוסות הדג מעל לסלט ויוצקים מרוטב הלימון כבוש.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.