סלט ארטישוק בפקורינו
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט ארטישוק בפקורינו

אם אתם מצליחים להשיג ארטישוקים גמדיים כאלו שרק עכשיו הנצו- תהיו שמחים. אלו הם הארטשוקים הכי טעימים.

4 ארטישוקים בנוניים

½ כוס שמן זית עדין

½ כוס יין לבן יבש

4 שיני שום קלופות

פלפל ל בן גרוס טרי

מלח ים גס

100 גרם גבינת פקורינו כבשים

3-4 ענפי טימין

מתכון מאת:
מתוך: סלטים

מחממים מראש תנור ל-210 מעלות. 

מנקים את העלים החיצוניים של הארטישוקים ומקלפים עד שמגיעים לחלק הרך. חותכים לרבעים ומוציאים את השערות הלבנות הרכות שבאמצע. 

מניחים בתבנית חרס ומוסיפים את היין הלבן, שיני השום ושמן הזית. מתבלים במעט פלפל לבן גרוס, מלח ים גס ומניחים מלמעלה ענפי טימין. צולים בתנור כ-20-25 דקות או עד שהארטישוקים מזהיבים קלות ומתרככים. 

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מספר דקות. מעבירים לצלחת הגשה ובעזרת קולפן ירקות מגרדים את גבינת הפקורינו לשבבים דקים ומגישים

נ.ב: אם אתם מצליחים להשיג ארטישוקים גמדיים כאלו שרק עכשיו הנצו- תהיו שמחים. אלו הם הארטשוקים הכי טעימים. לא צריך לנקותם מעלים חיצוניים ומשערות משום שעדיין לא התפתחו ונהפכו להיות עציים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.