כרובית בטחינה גולמית וסילאן
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

כרובית בטחינה גולמית וסילאן

1 כרובית בינונית לבנה לבנה

¼ כוס שמן זית סורי

½ כוס טחינה גולמית

2-3 כפות סילאן תמרים

מיץ מחצי לימון

3-4 פולי הל ירוק

פלפל לבן גרוס

מלח ים גס

מתכון מאת:

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. מחממים תנור לטמפ' 250 מעלות (או לטמפ' הכי גבוהה בתנור). מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן הזית. 

מועכים את פולי ההל הירוק במכתש ועלי ומפזרים את ההל הטחון על הכרובית. 

בוזקים מלח גס ופלפל לבן וצולים במחבת עבה או בתבנית חרס שטוחה את הכרובית כ-20 דקות בערך או עד השחמה קלה. 

מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. מטפטפים מעט מיץ לימון. שופכים את הטחינה הגולמית והסילאן מעל ומגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017