חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

טופו ושעועית טורקית

½ קילו שעועית טורקית (רחבה), נקייה וחתוכה לרצועות דקיקות

1 חבילה טופו רך

למרינדה:

4 כפות סויה בהירה

3-4 כפות כוסברה קצוצה

4 כפות שמן שומשום

1-2 פלפלי צ'ילי אדום קצוץ דק

2 שיני-שום כתושות דק

1 כף סוכר דמררה

מלח לפי הטעם

4 כפות שומשום קלוי

מתכון מאת:

חותכים את הטופו לקוביות קטנות, בגודל של קרוטונים. לאלה שמתלוננים שהטופו חסר-טעם, ההצעה שלי היא לחתוך אותו לקוביות יותר קטנות מהרגיל, ובכך להגדיל את שטח הפנים שלו (הסוג המתאים לקוביות קטנות הוא שיזן), וגם להגדיל את היחס בין הרוטב לטופו לטובת הרוטב. משרים לשעתיים את קוביות הטופו במרינדה העשויה מהסויה, השום הכתוש, הצ'ילי, הכוסברה, הסוכר והמלח.

מחממים במחבת שמן שומשום, זורקים פנימה את רצועות השעועית. מקפיצים חצי דקה עד דקה, ומוסיפים את קוביות הטופו עם המרינדה. מקפיצים קצת, ומורידים מהאש. בוזקים שומשום קלוי מלמעלה, ומגישים. מעדן.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.