חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

טופו ושעועית טורקית

½ קילו שעועית טורקית (רחבה), נקייה וחתוכה לרצועות דקיקות

1 חבילה טופו רך

למרינדה:

4 כפות סויה בהירה

3-4 כפות כוסברה קצוצה

4 כפות שמן שומשום

1-2 פלפלי צ'ילי אדום קצוץ דק

2 שיני-שום כתושות דק

1 כף סוכר דמררה

מלח לפי הטעם

4 כפות שומשום קלוי

מתכון מאת:

חותכים את הטופו לקוביות קטנות, בגודל של קרוטונים. לאלה שמתלוננים שהטופו חסר-טעם, ההצעה שלי היא לחתוך אותו לקוביות יותר קטנות מהרגיל, ובכך להגדיל את שטח הפנים שלו (הסוג המתאים לקוביות קטנות הוא שיזן), וגם להגדיל את היחס בין הרוטב לטופו לטובת הרוטב. משרים לשעתיים את קוביות הטופו במרינדה העשויה מהסויה, השום הכתוש, הצ'ילי, הכוסברה, הסוכר והמלח.

מחממים במחבת שמן שומשום, זורקים פנימה את רצועות השעועית. מקפיצים חצי דקה עד דקה, ומוסיפים את קוביות הטופו עם המרינדה. מקפיצים קצת, ומורידים מהאש. בוזקים שומשום קלוי מלמעלה, ומגישים. מעדן.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017