חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חציל בדבש ושמיר

10 חצילונים סגולים קטנטנים (מהסוג שמשמש להחמצה)

½ כוס שמיר קצוץ דק

½ כוס בצל ירוק קצוץ דק

1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים קצוץ גס

מיץ לימון מ- 2 לימונים בשלים

4-5 כפות שמן זית

2-3 כפות דבש

מלח ים גס

מתכון מאת:

קוטמים את גבעולי החצילונים וחותכים לשניים לאורכם. מפזרים על החלק החתוך מלח ים גס ומניחים בצד לחצי שעה. שוטפים ומייבשים במגבת נייר. מטפטפים שמן זית על החצילונים החצויים, מפזרים מעל כל חצי חתיכת פלפל ירוק חריף קטנה. צולים בתנור חם מאוד כ- 10-15 דקות עד שהחצילים משחימים ומתרככים. מוציאים מהתנור ומפזרים דבש מעל החצילים ומטפטפים מיץ לימון. מניחים לחצילונים להתקרר לטמפ' החדר. מוסיפים את עלי השמיר והבצל הירוק. מערבבים קלות ומגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017