חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

במיה עם לימונים כבושים וקלאמרי

½ ק"ג במיה קטנה נקייה

½ ק"ג קלאמרי קטנים, מנוקים היטב

½ כוס שמן-זית

2-3 כפות לימונים כבושים קצוצים

3-4 שיני-שום פרוסות

2-3 כפות מיץ לימון טרי

2-3 כפות טימין (עדיף טימין לימוני), קצוץ דק

1 כף מרווה קצוצה

מלח גס

צ'ילי ירוק קצוץ דק

מתכון מאת:

לחמם שמן-זית במחבת, לטגן בשמן-הזית החם את הבמיה, 2-3 דקות. להוסיף את הלימון הכבוש, השום הפרוס, הטימין הלימוני, המרווה, הצ'ילי והמלח. להוסיף את הקלאמרי, ולהקפיץ עוד 2-3 דקות על אש חזקה מאוד. להוסיף את מיץ הלימון, ולהוריד מהאש. אם חסרים קצת נוזלים לרוטב, אפשר להוסיף קצת יין לבן יבש בשלב האחרון, ולזרוק לתוך המחבת ברגע האחרון 1 כף חמאה קרה. לא יזיק.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017