חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק עוף עם אטריות אורז

מרק זה הוא ואריאציה מזרחית משהו של מרק העוף הקלאסי ובמקום קניידלעך אנחנו שמים אטריות אורז שהן כשרות למהדרין.

למרק בסיסי:

1 תרנגולת שמנמנה

5 גזרים קלופים חתוכים לשניים

5 בצלים קלופים חתוכים לחצאים

3 כרישות מנוקות וחתוכות ל-4

2 כוכבי אניס

1 ג'ינג'ר דק 5 ס"מ קלוף

1 שן שום קלופה

להגשה:

300 גר' איטריות אורז דקיקות

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לפרוסות דקיקות

2 למון גראס חתוך לפרוסות אלכסוניות

2 שיני שום פרוסות דק

חופן עלי בזיליקום טריים

אופציונאלי: חופן עלי כוסברה.

1 חזה עוף שלם (פרפר)

1 פלפל אדום חריף קצוץ דק ללא גרעינים

1 כפית זרעוני כוסברה כתושים

2 כפות שמן תירס

מתכון מאת:
מתוך: מרקים / עופות

המרק: 

לבשל במים בתוך סיר גדול עד לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד כשלוש שעות לערך או עד שהמרק נהיה עשיר וטעים. מסננים את המרק ומחזירים לסיר נקי ומתבלים במלח.

ההגשה:

מצפים את חזה העוף בפלפל אדום חריף שקצצתם ובגרעיני הכוסברה, מורחים בשמן זית וצולים על מחבת ברזל של סטייקים עד שמוכן, היזהרו לא לייבש!! פורסים דק.

את אטריות האורז מבשלים במים רותחים ומומלחים כ3-4 דק' ומסננים. מניחים בצלחת המרק האישית מעט מאטריות האורז, 2 פרוסות שום, מספר פרוסות ג'ינג'ר, למון גראס ועלי בזיליקום ספורים. יוצקים מעל את המרק החם ומגישים חם.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017