חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק עדשים כתומות

½ ק"ג עדשים כתומות

1-2 בצלים קצוצים דק

½ כוס שמן

1 כפית גרגירי כמון קלויים וכתושים

מלח ים גס פלפל שחור גרוס גס

מעט שמן כמהין

ציר:

4-5 עצמות עגל

3 גבעולי סלרי

½ שורש סלרי קלוף

2 בצלים קלופים

1 שורש פטרוזיליה קלוף

2 גזרים קלופים

1 קולורבי קלוף

1 גבעול תימין

3-4 עלי דפנה

2 ליטר מים רותחים

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

תחילה מכניסים ציר: צולים 15 דקות את עצמות העגל בתנור שחומם מראש בחום גבוה מאוד (250 מעלות). 

מעבירים את העצמות לסיר גדול ומוסיפים את יתר מרכיבי הציר. מציפים במים רותחים ומבשלים שעה וחצי על להבה בינונית.

מסננים את הנוזלים ומסלקים את הירקות והתבלינים.

למרק: שוטפים את העדשים ומשרים אותם במים ל – 10 דקות. בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הכמון הכתוש ואת העדשים. 

מוסיפים את ציר העגל החם ומתבלים במלח ופלפל.

מבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות ומוסיפים מידי פעם מהציר.

העדשים מתפרקות והמרק נהיה סמיך ומוקרם. 

בהגשה מטפטפים מעט שמן זית וכמה טיפות שמן כמהין לכל צלחת.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017