חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק לוקוס

1 דג לוקוס

1 בצל חתוך לרבעים

2 גזרים חתוכים לרבעים

2 ראשי פטרוזילה חתוכים לרבעים

¼ כוס שמן זית

½ כוס יין לבן

10 עגבניות בשלות חצויות

1 ראש שום

1 כפית שטוחה מלח גס

¼ כפית פלפל ל בן גרוס

צרור תבלינים:

2 ענפי פטרוזיליה

2 ענפי כוסברה

2 ענפי טימין

2 ענפי מרווה

מתכון מאת:
מתוך: דגים / מרקים

מנקים את הלוקוס ומחלקים לנתחים (פילטים). מטגנים מעט את הבצל, הכרישה, הגזר וראשי הפטרוזילה בשמן זית ומוסיפים את ראש הלוקוס והאידרה. מאדים עד השחמה. יוצקים את היין, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות ובוחשים.

יוצקים מים לתוך סיר, כדי 10 ס"מ בערך מעל התבשיל ומכניסים פנימה ראש שום. מביאים לרתיחה, מוסיפים את צרור התבלינים ומבשלים על אש גבוהה כשעה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-30 דקות.

מרחיקים את עצמות הדגים ומסננים את המרק. טוחנים את הירקות במעבד מזון עם מעט מן הנוזל. דוחסים היטב דרך מסננת דקה. מחזירים את המרק המסונן לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהמרק סמיך. חותכים את בשר הלוקוס לקוביות ומוסיפים לסיר, מ מליחים, מפלפלים ומבשלים 10 דקות נוספות, על אש נמוכה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.