חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק לוקוס

1 דג לוקוס

1 בצל חתוך לרבעים

2 גזרים חתוכים לרבעים

2 ראשי פטרוזילה חתוכים לרבעים

¼ כוס שמן זית

½ כוס יין לבן

10 עגבניות בשלות חצויות

1 ראש שום

1 כפית שטוחה מלח גס

¼ כפית פלפל ל בן גרוס

צרור תבלינים:

2 ענפי פטרוזיליה

2 ענפי כוסברה

2 ענפי טימין

2 ענפי מרווה

מתכון מאת:
מתוך: דגים / מרקים

מנקים את הלוקוס ומחלקים לנתחים (פילטים). מטגנים מעט את הבצל, הכרישה, הגזר וראשי הפטרוזילה בשמן זית ומוסיפים את ראש הלוקוס והאידרה. מאדים עד השחמה. יוצקים את היין, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות ובוחשים.

יוצקים מים לתוך סיר, כדי 10 ס"מ בערך מעל התבשיל ומכניסים פנימה ראש שום. מביאים לרתיחה, מוסיפים את צרור התבלינים ומבשלים על אש גבוהה כשעה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-30 דקות.

מרחיקים את עצמות הדגים ומסננים את המרק. טוחנים את הירקות במעבד מזון עם מעט מן הנוזל. דוחסים היטב דרך מסננת דקה. מחזירים את המרק המסונן לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהמרק סמיך. חותכים את בשר הלוקוס לקוביות ומוסיפים לסיר, מ מליחים, מפלפלים ומבשלים 10 דקות נוספות, על אש נמוכה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017