חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק חרירה בלחם דורום

1 ק"ג בשר טלה חתתוך לקוביות קטנות

4 עצמות מח צלויות בתנור

100 גרם עדשים חומות

100 גרם חומוס

100 גרם שעועית לבנה

2 כוסות עגבניות מגורדות

½ כוס קמח

½ כוס מיץ לימון טרי

4-5 ליטר מים

1 כוס איטריות אורז דקות

2 ראשי סלרי מקולף וקצוץ

1 צרור סלרי, גבעולים קצוצים

1 חבילה פטרוזילה קצוצה

1 חבילה כוסברה קצוצה

½ חבילה נענע קצוצה

½ חבילת שמיר קצוץ

2 בצלים לבנים קצוצים

½ 1 כפיות פלפל שחור גרוס

½ כפית כורכום

מלח

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / מרקים

משרים את החומוס והשעועית למשך לילה. לאחר ההשריה קולפים את החומוס.

בסיר גדול מכניסים את קוביות הבשר והעצמות הצלויות ומטגנים דקה-שתיים עם כף שמן זית. מוסיפים את הבצל והסלרי ומאדים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות, החומוס המקולף, השעועית, העדשים והמים ומבשלים כשעתיים. 

מדללים את הקמח בכוס מים ומוסיפים למרק תוך כדי ערבוב כדי שהקמח לא ידבק.מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הכורכום, הפטרוזיליה, הנענע, השמיר והכוסברה ומבשלים לעוד 30 דקות. מוסיפים את אטריות האורז ומיץ הלימון ומבשלים 10 דקות נוספות.

אופן ההגשה: מרוקנים לחם דורום מתוכנו, יוצקים לתוכו מרק ומגישים בתוך הלחם.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017