חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק חומוס דלעת וזעפרן

2 כוסות חומוס (הגדול שמכונה חומוס לבן) מושרה ב 3 ליטר מים וכפית אבקת סודה לשתיה ל-24 שעות.

½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות

3 גזר קלוף וחתוך לקוביות

3 קישואים חתוכים לקוביות

3 כרישה חתוכה לקוביות

2 בצלים קטנים חתוכים לקוביות

¼ גר' זעפרן בתוך כוס מים קרים (להכין לפחות שעתיים מראש)

מלח ופלפל לבן טחון טרי

½ כוס שמן זית

ציר ירקות (לא חייב)

1 צרור כוסברה שטופה וקצוצה

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

לאחר ההשריה עם אבקת סודה לשתיה ניתן בקלות לקלף את החומוס, מבשלים חומוס במים כשעתיים עד לריכוך מלא. בסיר נוסף מניחים דלעת, כרישה, בצל, גזר, קישוא, שמן זית ומחצית מהחומוס ומבשלים בציר או מים (עד לכיסוי) עם מכסה סגור כשעה. מתבלים במלח ופלפל לבן וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את גרגירי החומוס השלמים מתבלים במי הזעפרן, מבשלים 10 דקות נוספות טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם המון כוסברה טריה קצוצה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017