מרק ארטישוק ירושלמי
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק ארטישוק ירושלמי

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף

1 ליטר ציר עוף

1 כף חמאה

1 כף שמן זית

½ כוס יין לבן

15 חוטי זעפרן

אגוז מוסקט

מלח

פלפל לבן טחון טרי

קרם פרש

שמן כמהין

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

מאדים את הארטישוק בשמן זית וחמאה כ-3 דקות, מוסיפים יין לבן ומבשלים 2-3 דקות. מוסיפים ציר עוף או מים ומבשלים מכוסה כשעה (עד שהארטישוק רך מאוד). 

מעבירים את המרק למעבד מזון, וטוחנים למחית חלקה, מחזירים את המרק לסיר ומתבלים במלח, פלפל לבן וזעפרן. 

מגישים את המרק עם כפית קרם פרש ו 2-3 טיפות שמן כמהין.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017