חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פסטה עם חצילים עגבניות ובזיליקום

1 חציל חתוך לקוביות בעובי 2 ס"מ

פסטה

מלח גס

שמן זית

5 עגבניות חצויות לאורכן

6 שיני שום

פלפל שחור גרוס

עלי בזיליקום טריים

מתכון מאת:

מניחים את קוביות החציל במסננת ומפזרים מעט מלח גס. לאחר שעתיים שוטפים היטב ומייבשים במגבת. מורחים תבנית בשמן זית, מניחים את החצילים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (240 מעלות). אופים 10 דקות, מפזרים למעלה שמן זית ומעט מלח גס וממשיכים לאפות עד השחמה.

משמנים תבנית אחרת בשמן זית, מניחים בתוכה את העגבניות ביחד עם שיני שום שלמות, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ואופים 5 דקות בתנור חם מאוד. מוציאים, קולפים וקוצצים את העגבניות והשומים. מבשלים בנפרד את הפסטה ומסננים היטב. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מטגנים את החצילים, העגבניות והשום כ-5 דקות, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומפזרים את התערובת על הפסטה, ביחד עם עלי בזיליקום טריים.

תגובות גולשים

1.

"מתכון פשוט וקל והתוצאה מיליון דולר, תודה"

— עמירה, רעננה | 12.01.14 09:57
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017